Digiweb Teknoloji Hiz. Ltd. Şti.

DIGI BLOG

Google dostu bir site oluşturma adımları

Ziyaretçilere, aradıkları bilgileri verin

Sayfalarınızda, özellikle de ana sayfanızda yüksek kaliteli içerik sunun. Bu, yapılması gereken en önemli tek şeydir. Sayfalarınız, yararlı bilgiler içeriyorsa, içerikleri çoğu kullanıcının ilgisini çeker ve web yöneticilerini sitenize bağlanmaları konusunda ikna eder. Yararlı, bilgi açısından zengin bir site oluşturmak için, konunuzu açık ve anlaşılır şekilde açıklayan sayfalar yazın. Kullanıcıların sayfalarınızı bulmak için kullanacağı kelimeleri düşünün ve o kelimeleri sitenize ekleyin.

Başka sitelerin, sitenize bağlantı vermesini sağlayın

Bağlantılar, tarayıcılarımızın sitenizi bulmasına yardımcı olur ve sitenizin, arama sonuçlarımızda daha fazla görünmesini sağlar. Google, bir arama için sonuçları döndürürken, her arama için hem önemli hem de alakalı sayfaları görüntülemek üzere karmaşık metin eşleştirme teknikleri kullanır. Google, A sayfasından B sayfasına götüren bir bağlantıyı A sayfasından B sayfasına bir oy olarak yorumlar. Kendisi "önemli" olan sayfalar tarafından verilen oy daha ağır basar ve diğer sayfaların "önemli" hale gelmesine yardımcı olur.

Algoritmalarımızın doğal bağlantıları doğal olmayanlardan ayırt edebileceğini unutmayın. Başka siteler içeriğinizi değerli bulduğunda ve ziyaretçileri açısından yararlı olabileceğini düşündüğünde, web'in dinamik doğasının bir parçası olarak, sitenize götüren doğal bağlantılar oluşturulur. Sitenize götüren doğal olmayan bağlantılar, sitenizin arama motorlarına daha popüler görünmesi için özellikle yerleştirilmiştir. Bu tür bağlantılardan bazıları (bağlantı şemaları ve giriş sayfaları gibi), Web Yöneticisi Yönergelerimizde ele alınmıştır.

Sitenizin dizine eklenmesinde ve sıralanmasında yalnızca doğal bağlantılar yararlıdır.

Sitenizin kolayca erişilebilir olmasını sağlayın

Sitenizi uygun bir bağlantı yapısıyla oluşturun. Her sayfaya en az bir statik metin bağlantısından erişilebilmelidir.

Sitenizi incelemek için Lynx gibi bir metin tarayıcısı kullanın. Çoğu örümcek sitenizi Lynx'in gördüğü gibi görür. JavaScript, çerezler, oturum kimlikleri, çerçeveler, DHTML veya Macromedia Flash gibi özellikler sitenizin tümünü bir metin tarayıcıda görmenizi engelliyorsa, arama motorları da sitenizi taramakta zorluk çekebilir.

Kaçınılması gerekenler

Sayfanızı anahtar kelime listeleriyle doldurmayın, sayfaları "gizlemeye" çalışmayın veya "sadece tarayıcılara yönelik" sayfalar koymayın. Sitenizde, ziyaretçilerinizin görmesini istemediğiniz sayfalar, bağlantılar veya metinler varsa, Google bu bağlantıların ve sayfaların aldatıcı amaçlarla hazırlandığını varsayar ve sitenizi yok sayabilir.

Kendinizi bir arama motoru optimizasyon hizmeti satın almak zorunda hissetmeyin. Bazı şirketler, sitenizin Google’ın arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alacağı “garantisini vermektedir”. Yasal danışmanlık firmaları sitenizin akışını ve içeriğini geliştirirken, diğerleri arama motorlarını kandırmaya çalışarak aldatıcı taktikler kullanırlar. Alanınız, söz konusu aldatıcı hizmetlerden birine üye olduysa dikkatli olun. Alanınızın dizinimizde yasaklanmasına neden olabilir.

Önemli adları, içeriği veya bağlantıları görüntülemek için görseller kullanmayın. Tarayıcımız, grafiklerde yer alan metinleri tanımaz. Sayfanızdaki ana içerik ve anahtar kelimeler normal HTML kullanılarak biçimlendirilemezse, ALT özelliklerini kullanın.

Farklı URL'lerle bir sayfanın birden fazla kopyasını oluşturmayın. Çoğu site sayfanın, karşılık gelen grafik yönünden zengin sayfalarla aynı içeriği barındıran salt metin veya yazdırılabilen sürümlerini sunar. Sitenizde aynı içeriğe farklı URL'lerle erişilebiliyorsa, bir sayfanın standart (tercih edilen) sürümünü belirtmenin çeşitli yolları vardır.

Tarih: 05.09.2016


Diğer Yazılar

Türkiye'de 397 sıra no.lu VUK tebliğine ile hayata geçirilen ve ...


Kişi yada kurumları tanıtmak amacı ile internet tarayıcılarının (browser) gö...


Spam kişinin isteği olmadan kendisine gönderilen reklam amaçlı maill...


Responsive Tasarım; Kullanıcının girdiği ekran boyutlarına uyumlu tasarımlardır...


Ziyaretçilere, aradıkları bilgileri verin Sayfalarınızda, özellikle...


Google'da yer alıyor musunuz? Google'ın arama sonuçlarına dahil...